Het verhaal van de Flagpole Climber op het 73-jarig jubileum van de Republic of Children Integration Fighters

in #story6 years ago

lumjdnbbsn.jpg

Hallo iedereen, liefhebbers wereldwijd steemit is er ook de scheidslijn verhaal Joni Indonesische kinderen Gala, is het beklimmen van de vlaggenmast tijdens de ceremonie HUT RI 73 in NTT had de zoon van een pro-integratie vechter Oost-Timor.

Village Head Silawan Belu district, Oost-Nusa Tenggara, Ferdi Mones Billy verdachte moed volledige middelbare school student genaamd John Ande Kala Marcal klom de vlaggenmast beïnvloed haar vader, Viktorino Fahik Marcal.

Hij zei dat Joni's vader een voormalig strijder was van de integratie van Oost-Timor in Indonesië. "Zijn vader was een rood-witte verdediger," zei Ferdi, gecontacteerd op zaterdag 18 augustus 2018.

d1vu7nnpvb.jpg

Ferdi zei dat Viktor een voormalig jager was van een groep die pro-integratie met Indonesië was. De groep wordt geleid door twee partijen namelijk Timorense Associacao Populaire Democratica (Apodeti) en de Timorese Democratische Unie (UDT). Aan de andere kant zijn er Frente Revolucionaria Oost-Timor (Fretilin) ​​pro-onafhankelijkheid van Oost-Timor.

De regering uiteindelijk deed Oost-Timor referendum over onafhankelijkheid in 1999. De uitslag van het referendum was 94 388 mensen zijn uitdrukkelijke wens om samen met Indonesië, terwijl 344 580 staten willen onafhankelijkheid.

Ferdi zei dat Viktor een van de 94 duizend mensen was die naar Indonesië wilden komen. Daarom moeten ze naar Indonesisch grondgebied verhuizen. Ze kregen een quotum van het land in Silawan dat Oost-Timor grenst. "Hij verhuisde naar Silawan en kreeg land, Joni is zijn jongste kind," zei Ferdi.

ukzmx4zeks.jpg

Zes jaar na zijn verhuizing naar de vrouw van Viktor, gaf Lorenca Gama geboorte aan haar negende kind, Joni. Tijdens de ceremonie van 17 augustus voerde Joni heldhaftige actie uit door de vlaggenmast te beklimmen. Zevende klas leerlingen van SMP Silawan hem te beklimmen de paal om de vlag gevangen riemen te nemen.

Hoewel in die tijd de vlaggenceremonie de dag van de proclamatie verwelkomde die plaatsvond op Motaain Beach, Belu Regency, East Nusa Tenggara (NTT). De vlaggenmensen hadden zich zelfs rood en wit verspreid, de ceremoniële deelnemers hadden ook het lied Indonesië Raya gezongen. De vlag kan echter niet omhoog worden gehesen omdat de riemen los zitten en aan het uiteinde van de paal zijn bevestigd.

Op dat moment, volgens Ferdi, kwam Joni plotseling uit de rij en beklom onmiddellijk de paal met een tiental meter hoog. Aan het einde van de paal nam Joni het touw dat vastzat, beet erop en viel onmiddellijk naar beneden. "Het touw dat hij aan Paskibra gaf en uiteindelijk kon de vlag worden opgeheven," zei Ferdi.

Vanwege zijn heroïsche actie zei Ferdi dat Joni Gala en zijn ouders door het ministerie van Jeugd en Sport waren uitgenodigd om de opening van de Aziatische Spelen in Jakarta vandaag te bekijken.

ufiq7fwo85.gif

40ivex9xhr.jpg